Kuchnia

Sałatki/surówki

Składniki:
150 g makaronu orzo (waga przed ugotowaniem)
100 g fasoli zielonej (świeżej lub mrożonej)
mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej puszki
1 filet z kurczaka
pomidorki koktajlowe
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
2 łyżki białego octu winnego
sól , pieprz
świeża bazylia

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać fasolkę. Po ugotowaniu odsączyć. Filet z kurczaka pokroić na kawałki. Usmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawiając solą, pieprzem i suszona bazylią. Kukurydzę odsączyć. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. W misce połączyć makaron, fasolkę, kukurydzę, pomidorki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Polać 1 łyżką oliwy i 2 łyżkami białego octu winnego. Posypać pokrojoną świeżą bazylia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation