Kuchnia

Dania mięsne i warzywne

szybka chińszczyzna

Składniki:

3 piersi kurczaka
4 łyżki sosu sojowego
pieprz, olej
opakowanie mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej

Sposób przygotowania:

1. Przełóż do miski, oprósz pieprzem, zalej sosem sojowym, wymieszaj. Przykryj, odstaw na 15 min do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, włóż kurczaka z zalewą i podsmaż na złoto, mieszając. Dodaj zamrożoną mieszankę chińską, przyprawę 5 smaków, smaż 8–10 min. Kurczaka z warzywami podawaj z ryżem na sypko lub makaronem sojowym albo ryżowym oraz surówką z białej kapusty.

2. NASZA RADA: Z tych samych składników możesz też przygotować pożywną zupę – zamarynowanego w sosie sojowym i podsmażonego kurczaka zalej 1,5 l bulionu drobiowego, wsyp mrożonkę, gotuj 5–8 min, przypraw do smaku. Podawaj z makaronem sojowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation