Kuchnia

PALEO

Detoksowe Muffinki Marchewkowe

Składniki:
- muffinki:
3 jajka
5 łyżek mąki kokoswej
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka masła migdałowego
2 marchewki
po 1/2 łyżeczki cynamonu i lukrecji
po 1/4 łyżeczki sody i imbiru

- krem:
1/2 kubka mleka kokosowego
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka mąki kokosowej
1/3 łyżeczki ekstraktu wanili bez cukru

Wykonanie:
- muffinki:
1. Ugotowaną marchewką zblenduj z żółtkami jajek, olejem, masłem i przyprawami na gładką masę.
2. Ubij białka i połącz z miksem.
3. Na końcu dodaj mąkę po jednej łyżce ostrożnie mieszając.
4. Napełnij od razu foremki i piecz przez 30 min w 180°C

- krem:
1. Ubij mleko na małych obrotach.
2. Dodaj roztopiony olej - ubijaj dalej
3. Dodaj mąkę i ekstrakt wanilii - ubij i schowaj do lodówki.

Daj muffinkom wystygnąć, nałóż krem i delektuj się - tylko po jednej !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation