Kuchnia

Salatki

Sałatka Leszka z tunczykiem

Składniki:
- 2 puszki tuńczyka (w sosie własnym)
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1średniej wielkości cebula
- 20 dkg żółtego sera (np. gouda)
- kilka łyżek majonezu (ok pół słoika)
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek,
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach
Cebulę kroimy w kostkę
Sałatkę układamy warstwowo w następujący sposób:
- na sam spód idą białka (drobno pokrojone w kosteczkę lub starte na tarce)
- potem połowa żółtego sera
- to smarujemy warstwą majonezu (3 - 4 łyżki) i posypujemy solą i pieprzem
- dalej idzie cebula
- tuńczyk (odcedzony z zalewy i rozdrobniony widelcem)
- reszta żółtego sera
- znowu smarujemy warstwą majonezu (3 - 4 łyżki) i posypujemy solą i pieprzem
- na koniec posypujemy startymi na tarce żółtkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation