Kuchnia

kuchnia

Kostka sernikowo-czekoladowa (bez pieczenia) Szybka i bardzo prosta kostka sernikowa z dodatkiem nutelli,bitej śmietany i czekolady.Spód stanowią maślane herbatniki. Idealnie się sprawdziła kiedy na dworze było ponad 30 stopni. Bardzo lekka niczym pianka,nie za słodka wprost idealna:) Zapraszam :) Składniki na blaszkę 21 cm x 29 cm MASA SERNIKOWA: 1kg sera twarogowego (użyłam z wiaderka) 300g jogurtu naturalnego 300g cukru pudru 3-4 łyżki nutelli lub innego masła czekoladowego 50g żelatyny 6 łyżek wody Żelatynę rozpuszczamy w 6 łyżkach zimnej wody i odstawiamy na ok.10 minut do napęcznienia. Pozostałe składniki miksujemy ze sobą. Następnie żelatynę rozpuszczamy na małym ogniu i wlewamy do masy serowej. Wszystko dokładnie miksujemy. Na dnie formy układamy herbatniki i wykładamy masę serową (uwaga masa szybko zastyga) rozprowadzając równomiernie na ciastkach. BITA ŚMIETANA: 600ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 4 łyżki wody Z żelatyną postępujemy podobnie jak przy masie serowej. Śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem a następnie wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie miksujemy i wykładamy na masę serową. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi lub startą czekoladą. Można także położyć świeże owoce. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation