Kuchnia

dodatki do obiadu

Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: surówka z pekińskiej na ostro

Jeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku.

Składniki:

1/3 główki kapusty pekińskiej
2 marchewki
winne jabłko
koperek
łyżka majonezu
łyżka śmietany
łyżka ostrego chrzanu kremowego
pieprz
sól


Kapustę drobno poszatkować, koperek posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Majonez, śmietanę i chrzan wymieszać i połączyć ze składnikami sałatki. Jeśli trzeba to przyprawić jeszcze solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation