Kuchnia

kuchnia

Dietetyczne ciastka owsiane z bananem
Składniki:
1 szkl. płatków owsianych bezglutenowych (mogą być też zwykłe)
4 daktyle namoczonych wcześniej (10 min) w wodzie
1 banan
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
Wykonanie:
Daktyle moczymy w przegotowanej wodzie ok. 10-15 min. Wyjmujemy i drobniutko kroimy. Banana rozgniatamy widelcem lub blenderem. Łączymy z resztą składników. Ciasto odstawiamy na 10 min. Po tym czasie formujemy niewielkie kulki które spłaszczamy i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Ciastka przekładamy na silikonową matę do pieczenia lub pergamin i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation