Uroda

dieta

POTRAWKA Z KURCZAKA - składniki:
jeden kurczak
jeden pęczek włoszczyzny
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz w ziarenkach
jedna cytryna
jedna łyżka mąki
jedno żółtko
natka pietruszki
sól i biały pieprz
POTRAWKA Z KURCZAKA - sposób przygotowania: Kurczaka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka izagotowujemy. Chwilę gotujemy, odlewamy wodę i płuczemy kurczaka. Ponownie wkładamy kurczaka do garnka i gotujemy razem z włoszczyzną w osolonej wodzie z dodatkiem ziela, liścia laurowego i pieprzu. Kiedy mięso zmięknie, odcedzamy. Kurczaka obieramy z kości, a mięso przykrywamy, aby nie wyschło. Rosół należy odparować, odtłuścić i wystudzić. Roztapiamy masło na patelni, dodajemy mąki i rozprowadzamy z zimnym rosołem, wkładamy dwa plasterki cytryny ze skórką. Z reszty cytryny wyciskamy sok, dodajemy biały pieprz, sól i śmietanę. Do tak przygotowanego sosu wkładamy mięso i chwilę gotujemy. Kurczaka podajemy z ryżem, posypując wcześniej natką pietruszki. #kuchnia #fit #kurczak #dania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation