Kuchnia

przekąski, przystawki

Imprezowe koreczki z szynki konserwowej -
Składniki

Na 28 koreczków:
200g szynki konserwowej - 14 plasterków
150g serka czosnkowego - u mnie Almette z czosnkiem niedźwiedzim
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
250g pomidorków koktajlowych
słoiczek zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
pęczek bazylii

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Serek mieszamy z jogurtem. Dodajemy 2 łyżki posiekanej bazylii.
Pomidorki przekrawamy na połówki.
Plasterki szynki kroimy wzdłuż na pół. Na każdym kładziemy ok. pół łyżeczki serka i zawijamy.
Na wykałaczkę nabijamy połówki pomidorków (okrągłą częścią do góry ;)), następnie rulonik szynki z serkiem, listek bazylii i oliwkę. Wstawiamy na godzinę do lodówki.
Świetne koreczki na imprezę :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation