Kuchnia

SUSHI

Maki Sushi Ze Śledziem SKŁADNIKI:

śledź matias,

200g przygotowanego ryżu do sushi,

1 ogórek kiszony,

koperek,

4 łyżki śmietany 18%,

2 łyżki ocet ryżowy,

kilka listków alg nori,

odrobinę pasty wasabi,

3-4 łyżki sosu sojowego,

imbir marynowany.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę.

2. Śledzia matiasa płuczemy pod bierzącą wodą, po czym kroimy w 2-3 cm kawałki.

3. Do śmietany dodajemy octu ryżowego i mieszamy.

4. Sposób przygotowania ryżu do sushi znajduje się tutaj.

5. Z przygotowanego ryżu lepimy niewielką kulkę, owijamy paskiem norki ok. 3 cm szerokości. Zwinięty arkusz nori powinien wystawać 1 cm nad ryż.

6. Umieszczamy w zagłębieniu ogórek, śmietanę z octem, kawałki śledzia i koperek. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation