Kuchnia

Kuchnia

Jaglany krem rafaello
Składniki:

szklanka kaszy jaglanej
szklanka mleka
pół szklanki wody
szklanka wiórków kokosowych
nasiona z laski wanilii
1/3 szklanki mielonych migdałów
200g białej czekolady
puszka mleczka kokosowego

Kaszę przepłukać, zalać wodą oraz mlekiem, dodać szczyptę soli, gotować ok. 10 minut aż będzie prawie miękka(jeśli będzie mało płynu dolać wody, dodać wiórki kokosowe i podgrzewać jeszcze 5 minut, aż większość wody wyparuje. Masę przestudzić i przełożyć do blendera, dodać czekoladę, wanilię, mielone migdały oraz mleczko kokosowe. Blondować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji(choć raczej nie uda się jej otrzymać ze względu na wiórki kokosowe ;) ) w razie potrzeby dolewając mleczka kokosowego lub zwykłego mleka - ilość zależy od tego jaką konsystencję chcecie otrzymać więc jej nie podaję. ;)
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation