Kuchnia

Sałatki, surówki

Sałatka z kurczakiem i granatem

Przepis na 4 porcje:
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 kromki chleba tostowego
- miąższ z połowy granatu
- 4 łyżki oleju
- 1/2 paczki mieszanki sałat (ok. 15 dag)
- 1/4 szklanki wiórków parmezanu lub sera koziego
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Z chleba tostowego za pomocą foremki do pierniczków wykrój serca. Chleb zrumień na suchej patelni lub opiecz krótko w tosterze.

2. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, natrzyj pieprzem i usmaż na rozgrzanym oleju. Wyjmij na deskę. Gdy lekko ostygnie, podziel na niewielkie kawałki.

3. Na tłuszcz ze smażenia mięsa włóż miąższ z granatu, lekko podgrzej, dopraw sokiem z cytryny, solą oraz odrobiną pieprzu. Mieszankę sałat połącz z kurczakiem, polej sosem z granatem i posyp wiórkami sera. Podawaj w pucharkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation