Sport i fitness

Fitness

Granola czekoladowa

1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
1/2 szkl. miodu
łyżka oleju kokosowego
2 szkl. płatków owsianych górskich
po 1/2 szkl. pestek słonecznika i dyni (łuskanych)

Piekarnik nagrzewamy do 150 st.C
Do miski wsypujemy suche składniki.
W rondelku podgrzewamy olej, miód i połamana czekoladę.
Nie gotujemy!!! podgrzewamy by składniki się połączyły mieszając.
Masę wlewamy do miski z płatkami i mieszamy.
Masę wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 minut. Co jakiś czas mieszamy by się nam płatki nie przypaliły.
Wyłączamy piec. Zostawiamy granole na 5 minut i wyjmujemy.
Po ostygnięciu przekładamy kawałki granoli do słoika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation