Kuchnia

Kuchniowanie

dieta strukturalna: płatki owsiane inaczej :-)

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych *****
garstka kapusty kiszonej *****
jajko *****
przyprawy
otręby owsiane ****
sezam ****

Płatki owsiane gotujemy na wodzie lub mleku owsianym lub sojowym. Nie solimy. Między czasie, drobno siekamy kapustę kiszoną. Jak ugotowane płatki ostygną, dodajemy do nich kapustę, jajko, dwie łyżki otrębów i przyprawiamy. Ja do tych kotletów lubię dodać: czubrycę, paprykę czerwoną, sól i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 minut, by otręby troszkę spęczniały. Z tak zrobionej masy formujemy małe kotleciki i obtaczamy w sezamie. Smażymy na oleju rzepakowym, tylko do zarumienienia.
Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation