Sport i fitness

just be fit

Muffinki fasolowe (bez grama mąki!) | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Składniki na 12 sztuk:
Puszka czerwonej fasoli
Orzechy włoskie (posiekane) - trzy łyżki
Rodzynki - 3 łyżki
Suszone morele (posiekane) - trzy łyżki
Kakao gorzkie - dwie łyżki
Cukier - 4 łyżki
Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Cynamon - łyżeczka
Jogurt naturalny - 1/2 szklanki
Jaja - dwie sztuki
Gorzka czekolada - 1/2 tabliczki




Sposób przygotowania:
Fasolę odcedzamy, przelewamy zimną wodą i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
Mieszamy ze sobą składniki suche (fasolę, orzechy, suszone owoce, kakao, cukier, proszek do pieczenia, cynamon).
W drugiej misce mieszamy składniki mokre (jajo, jogurt naturalny).
Mieszamy suche składniki z mokrymi.
Ciasto wykładamy do wyłożonych papilotkami lub papierem do pieczenia foremek na muffinki.
Muffinki pieczemy w temp. 180˚C przez 25 minut.
Przygotowujemy polewę czekoladową, roztapiając gorzką czekoladę w łaźni wodnej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation