Ogród

Ognisko, grill i kociołki

KOCIOŁEK,GRILL,OGNISKO-PRZEPISY I INFORMACJE

Leczo
Dzisiaj wrzucam przepis na leczo z pieczarkami...;0)


Składniki :
- papryka zielona, czerwona i żółta – po 3 szt
1,2 kg kiełbasy zwyczajnej
- czosnek – pół główki
- pomidory – 6 dużych szt
- cebula – 6 średnich szt
- pieczarki- 12 szt
- boczek wędzony – 50dag
- słonina wędzona- 50dag
- vegeta
- olej
- papryka słodka mielona
- papryka ostra mielona
- ketchup
Palenisko ogrodowe ustawiamy w dowolnym miejscu na ogródku i rozpalamy ognisko. Wieszamy bogracz na trójnogu i bierzemy się do gotowania.
Do kociołka węgierskiego (bogracz) wlewamy troszkę oleju. Następnie boczek oraz słoninę pokrojoną w kostkę wytapiamy na rozgrzanym oleju. Uwaga! Gdy ze smalcu i boczku zrobią się skwarki, wyciągamy je. Można nadmiar tłuszczu również odlać do osobnego naczynia. Na wytopiony tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w dużą kostkę. Razem z cebulą i czosnkiem wrzucamy też kiełbasę i smażymy co jakiś czas mieszając. Gdy kiełbasa będzie trochę podsmażona , a cebula zarumieniona , dodajemy pieczarki. Mieszamy wszystko i dalej smażymy.W trakcie smażenia, dodajemy przyprawy.Następnie wrzucamy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w łódeczki. Kolejno, na pomidory wrzucamy paprykę i dolewamy pół litra wody.Mieszamy całość i wrzucamy wcześniej wytopione skwarki. Dusimy wszystko i pod sam koniec dodajemy ketchup i dusimy jeszcze jakieś 20 min, od czasu do czasu mieszając. Gotowe leczo nakładamy do miseczek i zjadamy wszystko na raz! hihihi
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation