Kuchnia

jaglanka pod każdą postacią

Kotlety z kaszy jaglanej i ziemniaków

Składniki:
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ZIEMIA)
2 ziemniaki ugotowane w mundurkach (ZIEMIA)
1 duża cebula (METAL)
szczypta pieprzu (METAL)
sól (WODA)
mąka pszenna razowa do obtaczania albo bułka tarta razowa (ZIEMIA)
oliwa (ZIEMIA)

Przygotowanie:
Z - Ugotowane ziemniaki obierz i rozgnieć widelcem albo przeciśnij przez wyciskarkę do ziemniaków i wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną zanim kasza i ziemniaki wystygną.
M - Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz i
W - sól.

Z powstałej masy utwórz kotleciki, obtocz w mące, ułóż na posmarowanej blasze. Piecz w temp. 180 stopni przez 20-30 min. W połowie pieczenia obróć na drugą stronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation