Kuchnia

alkohol

likier bananowy

Komentarze

LIKIER BANANOWY...Pomysł na Weekendowy Babski Wieczór! Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a na dodatek nie trzeba czekać na jego spożycie, można pić od razu. Niezastąpiony dodatek do lodów i deserów. Polecam bardzo. Likier bananowy możecie przechowywać w lodówce do 2 tygodni, dlatego jeśli nie planujecie dużego zużycia przygotujcie go z połowy podanych proporcji. 4 banany , 3 krople ekstraktu waniliowego (można pominąć) 4 żółtka , szklanka cukru , 400 ml skondensowanego mleka ( niesłodzonego) , 0,5 l wódki . Banany obieramy i miksujemy na gładką masę. Żółtka z cukrem ubijamy na puch.Dodajemy banany i ekstrakt waniliowy. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Następnie bardzo powoli ciągle mieszając dodajemy wódkę ( musicie uważać, aby się nie zważyło). Likier bananowy możecie przecedzić przez gęste sito, lub gazę a następnie rozlać do butelek. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation