Kuchnia

NALEŚNIKI, TORTILLE, OMLETY

Czekoladowe naleśniki z mascarpone i truskawkami


SKŁADNIKI:
( 4 szt )

• NALEŚNIKI :
• mąka – 1,5 szkl
• mleko – 2 szkl
• kakao – 2 łyżki
• proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
• sól – 1 szczypta
• jajko – 2 szt
• olej – ok. 1/4 szkl

NADZIENIE :
• mascarpone – 250 g
• laska wanilii – 1 szt
• cukier puder – 3 łyżki
• truskawki – ok. 250 g
• kokos + słonecznik


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce.

CAŁOŚĆ:
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i wanilią. Smarujemy naleśniki po całości. Układamy pokrojone w plasterki truskawki , składamy w koperty. Posypujemy obficie podprażonym kokosem i słonecznikiem. Zajadamy! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation