Kuchnia

maczek

Rozgrzewająca jednogarnkowa
1/2 kg karkówki
1 duża marchew
1 pietruszka
1/4 selera
1/2 kapusty kiszonej
1 liść laurowy
1 łyżka oleju
3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki z ziołami
przyprawy
zielona pietruszka
1 ząbek czosnku
Kapustę kiszona ugotować do miękkości w osobnym garnku. Mięso po umyciu osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Marchew, seler i pietruszkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa jeszcze chwilę wszystko razem smażyć, następnie dodać 1 litr gorącej wody, dołożyć 1 łyżeczkę vegety oraz liść laurowy i gotować do miękkości. Kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną kapustę (kapusta doskonale zastąpi nam makaron), doprawić do smaku pieprzem ja nie dodawałam na tym etapie już soli, ale dodałam 3/4 łyżeczki cukru. Na sam koniec dodać drobno posiekany czosnek i całość gotować jeszcze razem kilka minut, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation