Kuchnia

SAŁATKI I SURÓWKI

Składniki (dla 2 osób) :

1/2 melona Galia
1/2 opakowania mieszanki sałat
garść orzechów włoskich
30 dag polędwicy ( u mnie wędzona, wyrób własny)
2 łyżki ziaren granatu

Sos:

3 łyżki octu balsamicznego
łyżka miodu
łyżka musztardy Dijon

Wykonanie:

Orzechy prażymy ok. 5 minut na patelni bez tłuszczu, często mieszając. Polędwicę grillujemy na patelni grillowej ok 10 minut. Melona kroimy w średniej wielkości "półksiężyce". Na mieszance sałat układamy melona i pozostałe składniki. Polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

Dla dekoracji można użyć Crema aceto balsamico.

http://naskrzydlachsmaku.blogspot.com/2013/11/saatka-z-melonem-i-grillowana-poledwica.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation