Kuchnia

desery

Galaretka z jogurtu.

Składniki:

2 jogurty
2 ½ łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
jagody do dekoracji
½ szklanki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzenia:
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewać na wolnym ogniu. Mieszać, aż zawrze i odstawić . Na patelnię wsypać połowę cukru i dodać posiekane orzechy, zrumienić i wyłożyć na talerz zwilżony wodą, gdy ostygną zmiażdżyć. Ostudzoną żelatynę dodać do jogurtu wsypać pozostały cukier i cukier waniliowy, dokładnie zmiksować, dodać orzechy w karmelu, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do szklanych kieliszków. Wstawić do lodówki. Gdy zastygnie na wierzchu rozłożyć jagody.


http://pychotka.pl/Galaretka-z-jogurtu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation