Kuchnia

Domowe wędliny

SOCZYSTY SCHAB zamiast sopockiej ;)

Składniki

Około kilograma wieprzowego schabu środkowego
1 marchewka
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
1 cebulka nieduża
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka papryki ostrej i 1 słodkiej
1/3 łyżeczki soli'
1/8 łyżeczki białego pieprzu




Przygotowanie


Schab osolić i przyprawić paprykami i pieprzem. Odstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Na gorącej oliwie obsmażyć schab ze wszystkich stron, do oliwy dolać 1/2 szklanki wody, wrzucić pokrojone warzywa, troszkę soli i posiekany czosnek i przykryć. Schab dusić około półtorej godziny, przekręcając mięso i dolewając troszkę wody jeśli jest potrzeba. Generalnie dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu w, jak to moja mama mówi, krótkim sosie ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation