Design

Design

Tortilla

Składniki: na 8 porcji
8 placków do tortilli
500g mięsa od szynki
2 pomidory
duży zielony ogórek
mix sałat
1/2puszki kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
duża czerwona papryka
1/2 pęczka pietruszki
awokado
sambal
harissa
kolorowy pieprz
kolendra mielona
sól

Składniki: na sos czosnkowy z ogórkiem
200g jogurtu naturalnego
100g majonezu
1/4 zielonego ogórka (startego na tarce o drobnych oczkach)
łyżeczka sambala
pieprz do smaku

Składniki jogurtu mieszamy razem i odstawiamy.
Mięso pokroić, połączyć z kolorowym pieprzem, solą, harissą i kolendrą, wymieszać i smażyć na gorącej patelni.
Placki podgrzewamy na patelni lub grillu, jednak nie za mocno ponieważ staną się twarde i nie będzie można ich zwinąć! smarujemy ciepłe placki sosem, dodajemy sałatę, warzywa pokrojone na paski, kawałki smażonego mięsa, drobno pokrojoną zieloną pietruszką, awokado, kukurydzę i fasolę. Na wierzch polewamy dodatkowo sosem czosnkowym i sambalem. Zwijamy placek razem z folią aluminiową i zjadamy:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation