Kuchnia

Na chlebuś

Składniki:


2 dojrzałe awokado
szczypta czarnej soli Kala Namak
średnio ostra czerwona papryczka chili lub kawałek słodkiej czerwonej papryki
łyżka stołowa soku z cytryny
ulubione dodadki do kanapek


Przygotowanie:

♥ Awokado przekrój na pół. Usuń pestkę. Łyżką wydłub miąższ do miski. Rozgnieć awokado na pastę.

♥ Papryczkę umyj i posiekaj drobno. Jeśli nie lubisz ostrości wybierz mniej ostrą papryczkę lub zwykłą słodką odmianę.

♥ Dodaj posiekaną paprykę do awokado.

♥ Dopraw pastę sokiem z cytryny i szczyptą czarnej soli Kala Namak.

♥ Całość wymieszaj.

♥ Pasta nadaję się od razu na kanapkę!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation