Kuchnia

desery

Składniki:
250 g serka marcarpone
500 ml śmietanki 30%
700 g truskawek
puszka brzoskwiń w syropie
200 g jagód leśnych
cukier do smaku

Wykonanie:
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru. Do osobnej miseczki przełożyć serek mascarpone i delikatnie rozprowadzić go łyżką, tak żeby był całkiem gładki. Następnie dodać go do śmietany i razem delikatnie połączyć. Wstawić do lodówki.
Truskawki umyć, odszypułkować i przełożyć do wysokiego naczynia. Następnie za pomocą blendera rozprowadzić na gładki mus. Doprawić cukrem do smaku.
Brzoskwinie dobrze odsączyć i również przetrzeć na mus.
Przygotować pucharki lub szklanki i układać warstwami: mus brzoskwiniowy, masę śmietanową, mus truskawkowy, ponownie masę śmietanową a na koniec umyte i osuszone jagody.
Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation