Kuchnia

Słodycze i desery

Pomarańczowy pudding z chia

Składniki na 2 porcje:

pół szklanki jogurtu naturalnego
pół szklanki świeżo wyciśniętego soku z czerwonej (krwistej) pomarańczy (2 sztuki)
1/4 łyżeczki wody z kwiatu pomarańczy (opcjonalnie, poprawia smak)
2 łyżki miodu lub nektaru z agawy
1/4 szklanki nasion chia (u mnie białe)
1 czerwona pomarańcza dodatkowo, obrana i pokrojona w plasterki, do podania
posiekane niesolone pistacje, do podania

W niedużej miseczce wymieszać jogurt z sokiem z pomarańczy, wodą z kwiatu pomarańczy, miodem. Dodać nasiona chia i wymieszać. Przykryć folią i odstawić na 8 - 24 godziny do lodówki.

Po tym czasie rozdzielić pomiędzy 2 pucharki. Ozdobić cząstkami czerwonych pomarańczy i posiekanymi pistacjami. Podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation