Kuchnia

Sweets, och my sweets

Ciasto orzechowe z czekoladą

2 szkl orzechów
1 szkl namoczonych daktyli
szczypta soli

Mielimy orzechy, aby częściowo zostały jeszcze większe kawałki. Namoczone daktyle mielimy i łączymy z orzechami. Formę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia i ugniatamy na niej ciasto daktylowo-orzechowe. Pomagamy sobie wałeczkiem rozprowadzić równomiernie ciasto.

Składniki na czekoladę:
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
1/3 szkl kakao
garść orzechów

Topimy olej kokosowy, dodając 2 łyżki miodu i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy kakao. Mieszamy i wylewamy do formy na spód. Na płynnej jeszcze czekoladzie układamy orzechy. Całość wkładamy na 1-2 h do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation