Kuchnia

Sweets, och my sweets

Salted Almond Fudge Truffles - Will Cook For Smiles
Składniki

Krówka:
4 łyżki masła
1 puszka słodzonego skondensowanego mleka
3 szklanki mlecznej czekolady w kropelkach (ciemne lub półsłodkie można zastąpić jeśli preferowane)
20 dag pianek marshmallow
1 szklanka posiekanych migdałów lekko solone
trufle:
30-35 dag rozpuszczonej czekolady
Około 2 łyżki soli morskiej
Zalecane narzędzia:
miska do rozpuszczania na parze


Instrukcje

Krówka:
przygotować blachę wyłożoną pergaminem i nasmarować papier całego dna i boków z jakiegoś masła (lub non-stick sprayu do pieczenia), krówka się nie przyklei.
Umieść czekoladę, posiekane migdały i marshmallow w dużej misce. Odłożyć na bok.
W garnku z grubym dnem, na średnim ogniu, stopić masła i dodać mleko skondensowane słodzone. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając, tak, że mleko skondensowane nie przypaliło się.
Wlej gorącą mieszankę skondensowanego mleka do miski z czekoladą i ubij, aż cała masa będzie gładka. (Będziemy chcieli, aby rozpocząć ubijając powoli, więc gorąca mieszanina nie pryskała na ciebie, a następnie zwiększyć szybkość ubijając aby uzyskać mieszankę miłą i gładką. W przypadku korzystania z metalowej miski, można trzymać go na parze podczas ubijania.
Wlej mieszaninę krówki do przygotowanego naczynia do pieczenia i rozprowadzić go równomiernie. Odstawić na blacie aż chłodzi się do temperatury pokojowej. Następnie umieścić miskę w lodówce, aby się stwardniała przez kilka godzin.
Po schłodzeniu, wyjmij krówki z pergaminem z blachy. Korzystanie z miarki rób czekoladowe krówki i kształtować je w kulki. Umieść je na dużą deskę do krojenia pokrytej papierem do pieczenia. (Być może trzeba będzie korzystać z dwóch desek.)
Umieścić soli morskiej w małej misce blisko deski do krojenia, dzięki czemu można posypać solą jak najszybciej zanurzyć kulkowe trufle w czekoladzie.
Stopić czekoladę Zdecydowanie zalecamy stosowanie podwójne naczynia.
Korzystanie z widelec, zanurzyć każdą piłkę krówki w czekoladzie, pokrywając je w całości. Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady przesuwając widelec górę lub w dół i delikatnie dotykając widelec po stronie podwójnego kotła. Połóż ją na pergaminie (musisz wykałaczkę, zdjąc trufla z widelca) i posypać odrobiną soli morskiej. Powtórzyć ze wszystkimi kulkami krówki.
Przechowywać w lodówce, pokryte lub w pojemniku z pokrywką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation