Kuchnia

wg magdy gessler

Naleśniki z bryndzą wg. Magdy Gessler

Składniki na naleśniki:



* 375 ml tłustego mleka

* 375 ml wody

* 2 jajka

* 2 pełne szklanki mąki

* 1/4 łyżeczki soli

* masło klarowane



Farsz:



* 300 g bryndzy

* 200 ml śmietany 22%

* 1 spory pęczek szczypiorku

* świeżo starta gałka muszkatołowa

* słodka i ostra mielona papryka

* sól

* świeżo mielony pieprz



W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz.

Bryndzę mieszamy ze śmietaną i dodajemy połowę posiekanego szczypiorku. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką i papryką.

Jajka ubijamy z solą. Dodajemy mleko, wodę i mąkę. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy odrobinę wody, a jeśli za rzadkie, dosypujemy mąkę. Naleśniki smażymy z obu stron na klarowanym maśle.

Farsz rozsmarowujemy na naleśnikach, składamy je w trójkąty i smażymy na klarowanym maśle. Przed podaniem posypujemy je szczypiorkiem i słodką papryką.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation