Kuchnia

Chocolate

Mazurek czekoladowy bez pieczenia | Lawendowy Dom



250g mąki krupczatki
120g masła
70g cukru pudru
1 łyżeczka soli
1 jajko

Składniki masa :

1 puszka masy kajmakowej
50g czekolady gorzkiej ( do dekoracji )
50g kokosu ( do dekoracji )
płatki migdałów (do dekoracji)

Przygotowanie ciasto :

Mąkę wysyp na stolnicę. Dodaj pokrojone w kawałki masło, cukier puder, sól i wbij jajko. Wszystko dokładnie zagnieć na jednolitą masę. Uformuj kulkę, zawiń w folię i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 35 minut.

Przygotowanie masy :

Puszkę umieść w rondelku z wodą i gotuj 10-15min aż masa będzie miękka. Rozsmaruj masę krówkową i ozdób wiórkami kokosu, płatkami migdałów i czekoladą. ( Czekoladę wcześniej należy rozpuścić w kąpieli wodnej)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation