Kuchnia

przepisy

Kuchnia Broni Jajka w majonezie sakiewki


Składniki:

6 jajek

3 łyżki majonezu

2 łyżki śmietany

sól,pieprz biały,

oliwa z oliwek

warzywa do dekoracji

Uciąć niewielki kawałek foli spożywczej,środek posmarować oliwą.

j

Folię włożyć do małej miseczki i wbić jajko

j

Jajko troszeczkę posolić,szczelnie zakręcić i spiąć spinaczem do woreczków.

j

Sakiewki przypiąć spinaczem do łyżki drewnianej,aby mogły być gotowane w pozycji wiszącej nie dotykając dna garnka wówczas wydaje mi się,że sakiewki mają ładniejszy kształt.

j

Ja zrobiłam próbę aby upewnić się,że woreczki mają odpowiednią długość.

j

W garnku zagotować wodę ,łyżkę z sakiewkami położyć na garnku i gotować 10-12minut w zależności od wielkości jajka. Jajka mają być ugotowane na twardo.

j

Jajka odwinąć z foli i zostawić do wystygnięcia.Majonez wymieszać ze śmietaną,doprawić solą i pieprzem.Przygotować głębszy półmisek,dowolnie go udekorować,zalać majonezem.Na majonez położyć ozdobnie nacięte sakiewki,posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem.

j

j

j
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation