Kuchnia

Mięso

Kotleciki z mięsa mielonego i kaszy jaglanej

Składniki:
500g mięsa mielonego z indyka
100g kaszy jaglanej (1 torebka)
garść posiekanej natki pietruszki
1/2 papryki czerwonej drobno pokrojonej
cebula
jajko
sól i pieprz do smaku
płatki owsiane do panierowania
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie połączyć z mięsem mielonym, drobno pokrojoną cebulą, natką pietruszki, jajkiem i papryką. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Płatki owsiane wymieszać z sola i pieprzem. W tak przygotowanych płatkach panierować owalne kotleciki i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation