Kuchnia

KOLACJA

NAJLEPSZA TARTA NA ŚWIECIE
Rozwijamy ciasto francuskie i na pergaminie wykładamy na blachę. Nacinamy dookoła, około centymetra od brzegu i nakłuwamy całe ciasto widelcem. Posypujemy solą, pieprzem, tymiankiem i estragonem. Wstawiamy do pieca w 180 stopniach na ok. 15 minut, tak by zdążyło się zezłocić. Szybko przygotowujemy sos. W jego skład wchodzi gęsta śmietana i w takiej samej proporcji jogurt grecki. Podgrzewamy wszystko razem z sokiem z 3/4 cytryny i skórką startą z jej połówki. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany sos (który powinien być dosyć gęsty) rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Teraz czas na gwiazdę wieczoru: makrelę. Co prawda trzeba się troszkę pomęczyć obierając ją i drobiąc mięso, ale warto:) Wszystko posypujemy jeszcze drobno posiekanym koperkiem i mamy obiad idealny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation