Kuchnia

DLa dzieci

Składniki:

2,5 szklanki mąki
szklanka mleka
pół szklanki wody
2 łyżeczki cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
łyżka cukru
jabłka ( około 3 sztuk )
cukier puder ( do posypania )



Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do ich dokładnego połączenia ( ja zrobiłam to blenderem – lenistwo wygrało nad uruchomieniem robota z mikserem :D ) Ciasto powinno mieć konsystencję dość gęstego ciasta naleśnikowego.
Jeżeli będzie za gęste – dolewamy wody, jeśli za rzadki – dosypmy odrobinę mąki

Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w dość grube plastry.


Każdy kawałek jabłka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni, z małą ilością oleju.


Wystudzone placuszki, posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation