Kuchnia

Książka kucharska

MAKARON W SOSIE SEROWO-BROKULOWYM.

kładniki: (3-4 porcje)
Sos:
200 g serka topionego gouda,
250 ml śmietanki 12%,
4 różyczki ugotowanego brokuła (może być mrożony),
sól, pieprz.

Dodatkowo:
pełnoziarnisty makaron (u mnie tagliatelle),
brokuł.

Wykonanie:
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować. Serek topiony pokroić na małe kawałki, wrzucić do rondelka, chwilę podgrzewać i dodać śmietanę. Gotować cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) do momentu, aż serek się rozpuści. Dodać drobno pokrojone 4 różyczki ugotowanego brokuła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem i brokułem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation