Uroda

moja

Składniki:

2 liście kapusty pekińskiej

garść kiełków rzodkiewki

ogórek

3-4 jajka

2 łyżki majonezu

2-3 łyżki gęstej śmietany

1/2-1 ząbek czosnku

sól

pieprz biały

suszona natka pietruszki







Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki

Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy i układamy na półmisku.

Ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę i posypujemy nim kapustę.

Kiełki rzodkiewki płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i posypujemy nimi kapustę i ogórka.

Na zielonym posłaniu układamy połówki jajek.

Majonez mieszamy ze śmietanka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Wszystko oprószamy suszoną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation