Kuchnia

alko

Składniki


500g wiórków kokosowych
400ml spirytusu
minimum 500ml chłodnej wody* (filtrowanej lub przegotowanej)
1 puszka mleka kokosowego
1 puszka śmietanki kokosowej
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

Sposób przygotowania

Wiórki zalewamy w słoiku (lub kamionkowym naczyniu) spirytusem wymieszanym z wodą i odstawiamy na około 2 tygodnie pamiętając, by naczyniem raz dziennie porządnie wstrząsnąć.

Po tym czasie wiórki bardzo dokładnie przecedzamy przez gazę (wiórków nie wyrzucamy bo można z nich zrobić pyszne kokosanki).

W głębokiej misce bardzo dokładnie mieszamy mleko skondensowane, mleko kokosowe oraz śmietankę.

Dolewamy "kokosową" wódkę (uwaga - kolejność jest ważna: wódkę do mleka, bo mleko może się zwarzyć).

Całość energicznie mieszamy, zlewamy do butelek i wstawiamy do lodówki.

Pijemy :)

Smacznego!

*ilość wody zależy od tego jak dużo alkoholu ma posiadać nasze Malibu (ja dodaję mniej, a później w miarę potrzeby uzupełniam, by osiągnąć pożądaną moc trunku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation