Uroda

Na ZDROWIE

Metody oczyszczania organizmu z toksyn:

Diety
Naj­po­pu­lar­niej­sze są diety owo­co­wo-wa­rzyw­ne. Po­win­ny trwać około 10-20 dni (to jest od­po­wied­ni czas, aby oczy­ścić or­ga­nizm z tok­syn i przy­wró­cić jego pra­wi­dło­we funk­cjo­no­wa­nie). W die­tach tego typu re­zy­gnu­je się z uży­wek. Na po­sił­ki zjada się su­ro­we lub go­to­wa­ne wa­rzy­wa oraz wy­pi­ja duże ilo­ści świe­żych soków owo­co­wo-wa­rzyw­nych. Zwy­kle od ok. 7 dnia wpro­wa­dza­ne są stop­nio­wo fer­men­to­wa­ne na­po­je mlecz­ne, pro­duk­ty zbo­żo­we, ryby lub chude mięso.
Inne diety oczysz­cza­ją­ce prze­wi­du­ją od sa­me­go po­cząt­ku oprócz owo­ców i wa­rzyw - spo­ży­wa­nie fer­men­to­wa­nych na­po­jów mlecz­nych i pro­duk­tów zbo­żo­wych, w szcze­gól­no­ści kasz, a np. od 8 dnia do­da­wa­ne są ryby lub chude mięso. Tego typu diety są bez­piecz­ne dla zdro­wia i sku­tecz­ne.
Po za­koń­cze­niu diety owo­co­wo-wa­rzyw­nej za­le­ca się utrzy­my­wa­nie diety ni­sko­ka­lo­rycz­nej na po­zio­mie około 1000 kcal przez 2 ty­go­dnie, a na­stęp­nie stop­nio­we zwięk­sza­nie ka­lo­rycz­no­ści po­sił­ków przez ko­lej­ne ty­go­dnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation