Kuchnia

wigilijne

wigilijna kapusta z grochem - Moje Gotowanie - Przepisy - Obiady

Składniki

0,5 kg kapusty kiszonej,
szklanka grochu łuskanego,
1 marchewka,
1 cebula,
łyżka masła,
łyżka margaryny,
łyżka mąki,
wegeta,
1 kostka rosołowa,
pieprz, 2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,

jedno z dań wigilijnych - pyszne!!!
Etapy przygotowania

Do garnka dać kapustę, zalać wodą , gotować. Do drugiego garnka dać wypłukany groszek - gotować, zetrzeć marchewkę na tarku, wsypać do kapusty, dodać liście i ziele angielskie, gdy groszek jest pół miekki wsypać do kapusty, dodać kostkę rosołową , gotować, cebulkę drobno pokroić, usmażyć na tłuszczu dodać łyżkę mąki, zrobić zasmażkę, wsypać do kapusty, przyprawić do smaku wegetą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation