Kuchnia

Ciasta wytrawne

Quiche z brokułami i marchewką to świetne danie na śniadanie, obiad i kolację!
opakowanie ciasta francuskiego, 200 g twarożku kanapkowo - sernikowego Mój Ulubiony, 2 jajka, łyżeczka suszonego tymianku, łyżeczka suszonego oregano, łyżeczka suszonej bazylii, 2 ząbki czosnku, 150 g śmietany, 18% sól i pieprz ok 250 g różyczek brokuła, 1 średnia marchew.

Warzywa lekko podgotować na parze, powinny być al dente. Ciastem francuskim wyłożyć formę do zapiekania. Twarożek dobrze wymieszać z jajkami, śmietaną, startym czosnkiem, ziołami, doprawić solą i pieprzem, wylać na ciasto. Na masie ułożyć warzywa. Piec ok 25 minut w 200 stopniach C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation