Kuchnia

Drob

KURCZAK Z RYZEM I MANGO.

Składniki na dwie porcje kurczaka curry:

warzywa na patelnię karaibskie marki FROSTA
1 podwójna pierś z kurczaka
1 woreczek ryżu
przyprawy: słodka papryka, curry, pieprz kolorowy
oliwa

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami i podsmażamy na patelni.
Warzywa wykładamy na patelnię z rozgrzaną oliwą i podsmażamy ok. 8 minut, aż warzywa i owoce będą miękkie, a sos się rozpuści.
Ryż nakładamy na talerz, podajemy z mięsem i warzywami.

Oczywiście pierś z kurczaka jest mało karaibskim dodatkiem, ale cóż zrobić?
Ja za krewetkami nie przepadam więc propozycja podania opisana na opakowaniu do mnie nie przemówiła:) Wybaczcie zatem faux pas.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation