Inne

drinki

Pijany kisiel
6 porcji, ok. 140 kcal każda
Składniki:

50 dag mieszanki owocowej mrożonej na kompot,
szklanka czerwonego wytrawnego wina,
pół szklanki soku wiśniowego niskosłodzonego,
5 dag cukru,
5 dag mąki ziemniaczanej,
750 ml wody

Sposób przygotowania:

Odlej ćwierć szklanki wody, dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Połowę mieszanki owocowej zalej pozostałą wodą, ugotuj kompot, przetrzyj przez sitko.
Wlej wino, sok wiśniowy, wrzuć pozostałe owoce, posłodź, ale niezbyt mocno.
Wlej mieszaninę wody z mąką ziemniaczaną i zagotuj, stale mieszając.
Kisiel wlej do salaterki, ostudź.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation