Kuchnia

Kulinarnie

Łódeczki z faszerowanych jaj
12 jaj na twardo
słoik majonezu
5 dag wędzonego łososia
5 dag startego sera żółtego
5 dag szynki
2 pomidory
kilka śliwek w occie
kilka zielonych oliwek
szczypior, natka, kolba cykorii
sól, pieprz
Etapy przygotowania

1
Jaja obierz, przekrój w poprzek na pół. Delikatnie wyjmij żółtka. Lekko zetnij spody (aby stabilnie stały na półmisku).
2
Żółtka rozetrzyj widelcem, połącz z majonezem, posól i popieprz. Podziel na trzy części. Jedną dokładnie wymieszaj ze startym żółtym serem. Drugą z posiekaną szynką, a trzecią z posiekanym wędzonym łososiem.
3
Otrzymane pasty lekko schłodź, nabieraj do szprycy, wypełniaj nimi połówki jajek.
4
Pomidory sparz i obierz ze skórki.
5
Śliwki pokrój w ćwiartki i wyjmij pestki. Cykorię umyj, zetnij gorzki koniec (odetnij ok. 1/3 długości kolby), podziel na liście.
6
Faszerowane jaja udekoruj na półmisku, według uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation