Kuchnia

Jeden garnek

Potrawka z bobu i kiełbaski

składniki na potrawkę

1/2 kg bobu lub 1 opakowanie mrożonego bobu
25 dkg fasolki szparagowej lub 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
1 dymka
1 szalotka
1 puszka krojonych pomidorków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 laski kiełbasy
75 ml oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
1/3 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku

Bób i fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Szalotkę obieramy , kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Cebulkę przekładamy do garnka, dodajemy pomidory , koncentrat pomidorowy oraz bób i fasolkę. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Podgrzewamy na małym ogniu. Kiełbaskę kroimy w talarki i obsmażamy na oleju z obydwu stron, dodajemy do warzyw. Dymkę kroimy w kostkę i dodajemy razem z czosnkiem rozgniecionym w prasce. Do potrawki dodajemy przyprawy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation