Kuchnia

Kuchnia

3 galaretki o smaku cytrynowym (łącznie na 1,5 litra wody)
1/2 kg homogenizowanego waniliowego serka
duża puszka brzoskwiń (ok. 80 dag)
Dwie galaretki rozpuść w 2 szklankach gorącej wody, odstaw do wystygnięcia - sprawdzaj co kilka minut, czy nie zaczyna mocno tężeć.
Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.
Kiedy galaretka zacznie tężeć i będzie miała konsystencję rzadkiej śmietany, ubij ją mikserem na puchatą piankę. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
Połowę masy wlej do tortownicy, rozłóż na niej kawałki brzoskwiń, zalej pozostałą masą. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Trzecią galaretkę rozpuść w 1 i 1/2 szklanki wody, odstaw do wystygnięcia.
Na stężały sernik wylej galaretkę i wstaw ponownie do lodówki do stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation