Kuchnia

przepisy

Pasztet z selera

Składniki:
1 kg selera
2 duże cebule
3-4 ząbki czosnku
1 szkl. wody
1 szkl. otrębów przennych
6 jaj
4 łyżki oliwy lub masła
sól, przyprawy


Seler i cebulę zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Dodać wodę,przyprawy, wodę, tłuszcz, czosnek. Zagotować i podgotować na wolnym ogniu aż masa zmięknie(trzeba często mieszać!).
Następnie masę całkowicie ostudzić.
Do zimnej masy dodać jajka i otręby . Wyrobić na jednolitą masę.
Foremkę wyłożyć papierem. Nałożyć masę do foremek i piec 1,5 godz w temp. 180-190 stopni.

Z podanego przepisu wychodzą 2 foremki(25-20cm).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation