Kuchnia

Przyjęcia "od kuchni" :D

BARANEK WIELKANOCNY (przepis)
Składniki:
-3 żołtka
-3 łyżki cukru
-pół szklanki mleka
-1 i pół szklanki mąki
-2 łyżki margaryny
-3 dag drożdży
-szczypta soli
Wykonanie:
Drożdże wymieszać z 2 łyżkami ciepłego mleka, odrobiną mąki i cukru. Kiedy zaczyn wyrośnie, dodać resztę mąki i mleka, utarte żółtka z pozostałym cukrem oraz sól.
Wyrobić gładkie ciasto. Wlać roztopioną i ostudzoną margarynę i wyrobić.
Nakryć i odstawić na 15 minut, aby wyrosło. Formę w kształcie baranka natłuścić,wyłożyć ciastem. Odstawić na 30 minut. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation