Kuchnia

mięsko

Wielkanocny schab pieczony – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

schab środkowy
1.5 kg
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
1 opak
majeranek
2 łyżki
ząbki czosnku
2 szt
woda
1 szklanka

Krok 1
Wielkanocny schab pieczony – krok 1
Sos Knorr zagotuj z wodą i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wielkanocny schab pieczony – krok 2
Gdy sos przestygnie, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek. Ponownie dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wielkanocny schab pieczony – krok 3
Oczyść schab i nasmaruj go dokładnie wystudzonym sosem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Wielkanocny schab pieczony – krok 4
Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz mięso w 160 °C przez godzinę. Podawaj na zimno pokrojone w cienkie plastry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation