Kuchnia

Przepisy - dania

Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
Co kupić

4 filety z łososia
6 łyżek sosu sojowego Vitasia
2 łyżki miodu Marlene
2 ząbki czosnku, bardzo drobno posiekane
2 cm korzenia imbiru, startego
1 łyżka soku z limonki
cytryny
pieprz
sól

Jak zrobić

poziom: średni porcji: 4 czas: 1h 15min
Marynata

Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą.


Marynujemy rybę połową ilości marynaty przez mniej więcej 30-60 minut.
Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie kładziemy na nim łososia.
Pieczemy 5 minut, po czym na podpieczonego łososia wlewamy pozostałą ilość marynaty, wczesniej oczywiscie lekko ją podgrzewając.
Zapiekamy jeszcze przez 10 minut. Wykładamy na talerz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation